Retraite Handgraveren Basis

HEMELVAART EDITIE - IN RETRAITE 4 dagen (9/12 mei 2024)

Nieuwe skills leren? Of skills verdiepen? Helemaal zen aan de slag?

Een unieke mogelijkheid is om een ''retraite'' te reserveren en een vier daagse full-emersion training Handgraveren te volgen waarin je vanuit rust en ruimte, helemaal zen, diverse dagen achter elkaar met het authentieke ambacht handgraveren aan de gang kan gaan. Met verblijfsmogelijkheden. Lijkt dat je niet cool???

Tijdens het traject van de Retraite & Masterclass Handgraveren Basis krijg je een inleiding tot het graveren met de hand op metaal. Je leert het gereedschap, de graveersteker, gebruiksklaar maken en slijpen. Je leert graveren met een spits-  en vlaksteker en je leert diverse basis graveertechnieken aan op vlakke koperplaat. Er wordt gewerkt met een eigen gereedschapset. Je maakt je de basiskennis van dit authentieke ambacht eigen, zodat je thuis zelfstandig met deze versieringstechniek handgraveren op metaal verder kunt.

 

Het lesprogramma is ontwikkelt op basis van een nieuwe formule. Er wordt aan de slag gegaan met een innovatief hybride meester-gezelmethode. Een wijze van leren en werken waar zowel live als online persoonlijk en individuele aandacht is om de kennis op te doen. Op deze manier is het mogelijk je te ontwikkelen in de handgraveertechniek op ambachtelijke en authentieke wijze.

 

Het is een traject van 3 maanden wat uit 3 onderdelen bestaat. Er wordt een maand vooraf aan de 4daagse intensieve LIVE praktijkdagen gestart met theoretische kennis in de JMJ Online Leeromgeving. Na de 4 praktijkdagen in het JMJ Ambachtsatelier wordt er een maand lang, onder begeleiding, thuis wekelijks aan opdrachten gewerkt via de JMJ Online leeromgeving. Er wordt afgesloten met een online bijeenkomst.

 

Cursusinhoud                           Bekijk hiernaast een video-verslag  >>>>

  • Diverse graveertechnieken in theorie en praktijk
  • Gereedschap maken, slijpen en gebruiken in theorie en praktijk
  • Transfer design en opdrachten uitvoeren

Er wordt met opdrachten gewerkt, zodat de opgedane kennis constructief in praktijk wordt gebracht en het programma opgebouwd wordt met oog voor individuele aandacht en persoonlijke processen.

 


Voor wie?

Deze intensieve Masterclass Handgraveren BASIS sluit aan op de introductiecursus handgraveren. Iedereen kan deelnemen: jong en oud, hobbyist, amateur, beginner en professional.

 

Het traject wordt afgesloten met een certificaat.

 

Ambacht & Retraite

Ambacht & Retraite (met ALL-IN optie) op TEXEL

UNIEKE HEMELVAARTEDITIE!!!

De volgende Retraite & Masterclass Handgraveren basis vindt plaats op 9, 10, 11 en 12 mei 2024. Het is een ideaal weekend voor een weekend weg. Ambacht leren, Hemelvaartdagen vieren, lang weekend weg: relax & techniek leren in een!


APERITIVO
✅Start een maand vooraf met online programma

LIVE 3 daagse
✅Basistechnieken handgraveren
✅Gereedschap maken
✅Gereedschap slijpen
✅Transfer design
✅Opdrachten
✅Meesterproef
✅Luxe lunch
+
✅Inclusief elke lesdag Luxe lunch

✅OPTIE: Ochtendstart Zee Zwemmen of Strandwandelen
✅OPTIE ALL-IN: Alles verzorgd Accommodatie & ontbijt op loopafstand
 
AFTER
✅After Masterclass: na de 4 live praktijkdagen ontvang je een maand begeleiding en opdrachten na de live training, afsluiting vindt plaats na een maand met een online (collectieve) coachingsessie en V & A.

 

In totaal duurt een traject 3 maanden.
Bezoek de agenda voor de volgende basismodule 2024

RETRAITE HEMELVAART-EDITIE 2024