Masterclass & Cursussen


Leren handgraveren? Dat kan!

 

(Op 6.12 minuten in deze aflevering ben ik te zien in mijn Ambachtsatelier)


Onze exclusieve, authentieke en originele cursussen en masterclass handgraveren zijn geschikt zowel voor de amateur of als professionele scholing en voor evenementen. Jacqueline Jimmink maakte naam in de wereld van het handgraveren. Na jarenlange studie beheerst zij de techniek tot in detail.  In haar cursussen en masterclasses deelt zij niet alleen haar kennis, maar ook haar toewijding, liefde en passie voor het vak met professionals en beginners.

 

Bij ambachtelijke technieken, zo ook bij het ambacht Handgraveren, gaat het om het immateriële erfgoed, het gaat niet alleen om techniek, vakkennis en vaardigheid, maar ook over geschiedenis, cultuur en identiteit. Hoewel het ambacht Handgraveren vaak individueel beoefend wordt, zijn technieken al duizenden jaren in collectiviteit ontwikkeld. Het is het culturele kapitaal van de gemeenschap. Zowel voor volwassenen als voor jongeren is het belangrijk om weer te leren maken, voor de algemene ontwikkeling, maar ook voor de toekomst en het behoudt van ambachtelijke technieken.

Het aanbod


Masterclass Handgraveren BASISmodule

De inleiding tot het graveren met de hand op metaal. Na deze basismodule is het mogelijk om vervolgmodules te volgen of een jaarabonnement af te sluiten. Meer informatie...

Introductie cursus Handgraveren

Altijd al eens willen kennis maken met authentieke ambachtelijke versieringstechniek Handgraveren op metaal? Schrijf je in! Meer informatie...

Praktische workshop

Heel breed is de praktijkworkshop Creatieve Metaalbewerking ‘Spelen met Vuur, Kleur en Metaal’. Meer informatie zie www.jmjambachtsatelier.nl


Video Impressie Basismodule

Deze video toont een impressie van de Masterclass Handgraveren Basismodule. Meer informatie over deze module vind je hier.


Reviews


Hoi Jacqueline,

Bedankt voor de fotos en de films. Ik vond de cursus erg leerzaam, sorry dat mijn stekers zo miserabel waren! ik had best nog een dag langer les willen hebben. Dan waren we meer aan het graveren toe gekomen. Ik heb een hoop meer informatie gekregen waarmee ik zelf veder kan. Bedankt nog.

P.S.Jammer dat we niet dichter bij elkaar wonen anders had ik een poosje 1 keer in de week les van je willen hebben.

M.


Beste Jacqueline,

Het is nu een week geleden dat ik bij jou was. Ik moet zeggen dat ik het een hele bijzondere ervaring vond, op een positieve manier!

Jouw ongekende vakmanschap, kennis van zaken en liefde voor het vak werken zeer inspirerend.Ik heb menig collega-goudsmid over mijn dag verteld en ze hopelijk enthousiast gemaakt ook een les bij jou te volgen of mogelijk graveerwerk door jou te laten doen.

Allereerst zal ik moeten gaan oefenen, meters maken zoals jij het noemt. Het liefst zou ik vanuit een zekere basis-vaardigheid gaan onderzoeken hoe ik het graveren zal kunnen integreren/gebruiken in mijn sieraden. Zoals beloofd hou ik contact. 

Ik wens je heel veel succes met alles en nogmaals dank!

Met vriendelijke groet,

Paulien


Beste Jacqueline,

Nogmaals erg bedankt voor een zeer interessante kennismakingsworkshop handgraveren afgelopen zondag, ik vond het heel leerzaam!

En wat heb jij indrukwekkende sieraden en stukken gemaakt.....dat je met simpele gereedschap zoiets moois kan maken!!  Ik heb gelijk zondag middag mijn werkstukje geëmailleerd, ik ben er erg blij mee.

L.

Hallo Jacqueline,

Bedankt voor je foto's en filmpjes. Die bewaar ik als informatie.

Ik heb alle informatie van je gekregen die ik nodig had om te verbeteren. Ik snap nu beter waar ik op moet letten en ik heb meer inzicht gekregen in hoe stekers functioneren.

Daar had ik behoefte aan. Ik vond het prettig dat ik alles kon vragen waardoor ik de voor mij juiste informatie kreeg.

Ik ben erg blij met het mooie boekwerk dat je hebt gemaakt.  Je hield de tijd goed in de gaten zodat de tijdsindeling goed verliep. Ik ging op in de cursus zodat de tijd heel snel ging.

Momenteel ben ik druk met andere werkstukken en zo maar in de nabije toekomst ga ik zeker met het graveren aan de slag.

Bedankt voor je fijne cursus.

Groetjes,

A.M.


Hi Jacqueline,

De kennismakingsworkshop handgraveren was erg leuk, een mooie manier op (oppervlakkig) kennis te maken met handgraveren.

De sfeer was ontspannen en de begeleiding erg goed.

Dat wij al iets hebben kunnen graveren binnen de paar uur die we hadden is toch wel knap begeleid!

L.


Hallo Jacqueline,

Hoe gaat het? Ik ben graveren aan het oefenen. De lijnen lopen nog niet mooi strak maar ik ben niet ontevreden. Je had gelijk.

Nu ik mijn stekers op orde heb kan ik beter graveren. Ik heb alle stekers nu op een lengte die voor mij prettig is. En als het niet lekker loopt dan slijp ik ze wat meer rechtop of ik maak ze gladder. Ik kan nu in het koper snijden zonder steeds uit te schieten. 

Ik heb veel aan je cursus gehad.

Anne-Marie Huf