Masterclass Handgraveren Basismodule

Tijdens het traject van de Masterclass Handgraveren Basismodule krijg je een inleiding tot het graveren met de hand op metaal. Je leert het gereedschap, de graveersteker, gebruiksklaar maken en slijpen. Je leert graveren met een spits-  en vlaksteker en je leert diverse basis graveertechnieken aan op vlakke koperplaat. Er wordt gewerkt met een eigen gereedschapset. Je maakt je de basiskennis van dit authentieke ambacht eigen, zodat je thuis zelfstandig met deze versieringstechniek handgraveren op metaal verder kunt.

 

Het lesprogramma is ontwikkelt op basis van een nieuwe formule. Er wordt aan de slag gegaan met een innovatief hybride meester-gezelmethode. Een wijze van leren en werken waar zowel live als online persoonlijk en individuele aandacht is om de kennis op te doen. Op deze manier is het mogelijk je te ontwikkelen in de handgraveertechniek op ambachtelijke en authentieke wijze.

Het is een traject van 3 maanden wat uit 3 onderdelen bestaat. Er wordt een maand vooraf aan de 3daagse intensieve LIVE praktijkdagen gestart met theoretische kennis in de JMJ Online Leeromgeving. Na de 3 praktijkdagen in het JMJ Graveeratelier wordt er een maand lang, onder begeleiding, thuis wekelijks aan opdrachten gewerkt via de JMJ Online leeromgeving. Er wordt afgesloten met een online bijeenkomst.

 

Cursusinhoud

  • Diverse graveertechnieken in theorie en praktijk
  • Gereedschap maken, slijpen en gebruiken in theorie en praktijk
  • Transfer design en opdrachten uitvoeren

Er wordt met opdrachten gewerkt, zodat de opgedane kennis constructief in praktijk wordt gebracht en het programma opgebouwd wordt met oog voor individuele aandacht en persoonlijke processen.

 


Voor wie?

Deze intensieve Masterclass Handgraveren BASIS sluit aan op de introductiecursus handgraveren. Iedereen kan deelnemen: jong en oud, hobbyist, amateur, beginner en professional.

 

Het traject wordt afgesloten met een certificaat.

 

Ambacht & Retraite

Ambacht & Retraite (met ALL-IN optie) op TEXEL

UNIEKE HALLOWEEN EDITIE!!!
De volgende Masterclass Handgraveren basismodule vindt plaats op 31 oktober t/m 4 november. Het is een ideale week voor:

Ambacht leren, Halloween vieren, lang weekend weg. Kortom, relax & techniek leren in een!


Programma 2024

Laatste editie 2024 >>> 31 oktober, 1, 2, 3 en 4 november 2024 (vol=vol)

APERITIVO
✅Start een maand vooraf met online programma

LIVE 5 daagse
✅Basistechnieken handgraveren
✅Gereedschap maken
✅Gereedschap slijpen
✅Transfer design
✅Opdrachten
✅Meesterproef
+
✅Inclusief elke lesdag Luxe lunch

✅OPTIE: Ochtendstart Zee Zwemmen of Strandwandelen
✅OPTIE ALL-IN: Alles verzorgd Accommodatie op loopafstand en diner
 
AFTER
✅After Masterclass: na de 5 live dagen ontvang je een maand begeleiding en opdrachten na de live training, afsluiting vindt plaats na een maand met een online (collectieve) coachingsessie en V & A.

 

In totaal duurt een traject 3 maanden. Het traject wordt afgesloten met een certificaat.
Bezoek de agenda voor de volgende basismodule 2024

HALLOWEEN-EDITIE 2024