Over mij


Jacqueline Jimmink voert graveeropdrachten uit, realiseert eigen creaties en geeft graveercursussen en intensieve masterclasses, zowel in eigen atelier als op locatie.

Ze is geboren en getogen op Texel in Nederland. In 1988 begon Jacqueline haar graveeropleiding aan de Polytechnische School MTS Vakschool van Schoonhoven. Zij specialiseerde zich in het graveren van wapens tijdens haar stage bij het aan de FN wapenfabriek verbonden wapengraveeratelier Browning in Luik (België). Naast haar stage perfectioneerde zij, via een studie aan de Technische School de l' ecole d'armurerie  ICET – Leon Mignon, haar techniek van het graveren met hamer en beitel en deed zij praktijkervaring op bij Browning. 

 

In 1995 experimenteerde Jacqueline met de meest geraffineerde en verfijnde Italiaanse technieken met ‘bulino’ en vergrootglas. Ze werkte samen met  graveeratelier Cesare Giovanelli in Gardone Val Trompia (Brescia, Italië), dat sinds jaar en dag voor de Beretta wapenfabriek werkt en deed praktijkervaring op in diverse Italiaanse goudsmid- en graveerateliers . Eind 1995 verhuisde zij naar Milaan, waar zij haar werk als handgraveur voortzette. Zij deelde haar kennis van de fascinerende graveerkunst via demonstraties en cursussen op beurzen, exposities en evenementen in Duitsland, Griekenland, Nederland en Italië. In september 1997 ging Jacqueline de samenwerking aan met het gerenommeerde internationale graveer-en goudsmid atelier van juwelier Gianmaria Buccellati. Hier deed zij praktijkervaring op in het graveren van juwelen.

 

In maart 1999 vestigde Jacqueline Jimmink zich als zelfstandige ambachtsvrouw. Toen ze in 2014 met haar gezin terug verhuisde van Italië naar Texel, nam zij de kennis van de Italiaanse meesters met zich mee. En die deelt ze graag.