Het Atelier


In het veelzijdige en allround Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink worden op ambachtelijke wijze handgravures vervaardigd in metalen voorwerpen zoals juwelen, gespen, geweren, messen, zilverwerk en uurwerken. Jacqueline Jimmink is lid van het Nederlands Gilde van Goudsmeden als Meestergraveur Meester Nederlands Gilde Goudsmeden (Meestergraveur MNGG).

Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink maakt handgravures in voorwerpen die u aanlevert maar levert ook voorwerpen zoals juwelen, messen, gedenkborden of geschenken die geschikt zijn voor handgravures. Het handgraveren van bijvoorbeeld afbeeldingen, voorstellingen, letters, teksten, monogrammen of familiewapens kan in zowel edele als onedele metalen en staal . Samen kiezen we de mooiste lettertypes en bepalen we de stijl. Eigenlijk is alles mogelijk! Zelfs teksten in uw eigen handschrift, handtekeningen, kindertekeningen, schrift en tekens uit antieke tijden, Arabische, Russische of Oosterse culturen. Voor handgravures van afbeeldingen in gebruiksvoorwerpen wordt in zorgvuldig overleg een ontwerp gemaakt en besproken. Het herstellen of restaureren van versleten handgravures (antiek) behoort ook tot de mogelijkheden. 

 

Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink verzorgt lezingen, scholing en masterclasses voor ambachtsscholen, beroepsonderwijs, vakcongressen, particulieren en evenementen. Handgraveren is een uitstervend ambacht en vraagt om nieuw leven. Meestergraveur MNGG Jacqueline zet zich als vakvrouw graag in voor het behoud en de ontwikkeling van vakmanschap en kennis.


(Op 6.12 minuten in deze aflevering ben ik te zien in mijn Ambachtsatelier)