Workshop handgraveren

 

Cursus BASIS Handgraveren door Jacqueline Jimmink

In de basiscursus handgraveren krijg je een inleiding tot het graveren met de hand op metaal. Je leert in de basis graveercursus het gereedschap, de graveersteker, gebruiksklaar maken en slijpen. Vervolgens leer je diverse basis graveertechnieken aan op vlakke koperplaat. Een basiskennis om thuis zelfstandig verder te kunnen.

Detail cursusinhoud:groepscursus handgraveren

 • Gebruiksklaar maken van 3 graveerstekers
 • Gebruiksklaar maken van werkstuk
 • Graveerklaar maken van voorstelling
 • Uitleg werkhouding
 • Uitleg gebruik graveersteker
 • Uitleg graveertechnieken
 • Afwerking werkstuk

Voor wie?

 • Voor deze basiscursus handgraveren is geen voorkennis vereist.
 • Iedereen kan deelnemen: geschikt voor jong en oud, zowel voor hobbyist als voor professional.

Aantal deelnemers

De cursus vindt plaats in een kleine groep van circa 2 – 5 deelnemers. Daardoor wordt er op een heel persoonlijke manier lesgegeven en krijgt ieder individueel veel aandacht. De cursus wordt in het Nederlands, Engels of Italiaans gegeven.

 

NB. Interesse in een meerdaagse handgraveer basiscursus?  Mail even om op de hoogte te blijven voor volgende data!

Lokatie

In het Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink – Den Burg

Kosten

Het cursusgeld is exclusief het basis gereedschappakket. Dit pakket bevat al het materiaal wat nodig is om met de hand te graveren. Na de cursus is het zo mogelijk om thuis de aangeleerde kennis verder te oefenen en te ontwikkelen. Lees hier meer over het tarief en de voorwaarden.

Inbegrepenjonge handgraveur in de leer

 • Koperen plaatjes
 • Werkblad met instructieve informatie en werkmateriaal
 • Gebruik van het groot ateliermateriaal en overig gereedschap
 • Thee, koffie, koek

Meer informatie? Neem contact op

Deelnemen? Meld je aan: zie agenda

 

Foto Impressie Basiscursus Handgraveren


Handgraveren (kennismakingscursus)

Tijdens deze cursus maak je kennis met het handgraveren op een koperen plaat (0,8 mm dik).

Met behulp van een burijn (graveersteker) worden er eigenhandig versieringen, een naam, symbolen of letters gegraveerd op een koperen plaatje dat naar eigen idee wordt vormgegeven. In de cursus wordt uitgelegd hoe de burijnen gebruikt moeten worden om lijnen en arceringen handmatig te graveren. Ook de trembleertechniek komt aan bod: een techniek om contrast in de tekening aan te brengen. Elke cursist gaat naar huis met een of twee zelfgemaakte werkstukjes in de vorm van naamplaat, een sleutelhanger en/of sieraad. Je kunt natuurlijk ook een werkje voor iemand anders maken als (vaderdag-)cadeau!

DETAILSgraveercursus Artex okt 15 (5)

 

Deelnemen? Of bij u op lokatie? Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

 

 

Individuele graveerlessen

Het is mogelijk om individuele of privé les handgraveren te volgen. Vantevoren wordt het onderwerp besproken en daar wordt de les op afgestemd. Mogelijk zowel op lokatie, in Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink of via skype. Het tarief voor privé lessen is Euro 50 p/uur en Euro 40 p/uur voor meerdere uren op 1 dag.

 

Skype graveerlessen

Ook is het mogelijk om, via skype, individuele begeleiding af te spreken voor bepaalde tijd. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld na een dag- of meerdaagse cursus gecoached te worden. Voor een periode of slechts een kort moment kun je zo adviezen en instructies te ontvangen. Dit is ideaal voor deelnemers die op afstand en/of in het buitenland wonen en toch zo hun bekwaamheid uit willen breiden en ontwikkelen.
Het tarief voor privé skypelessen is Euro 50,00 p/uur en Euro 40,00 p/uur voor meerdere uren op 1 dag.

* Neem even contact op bij interesse voor ambachtscoaching over een langere periode. Dan bespreken we de gewenste doelen en een passend tarief.

 

Het Ambachtsatelier by JJ:

Ambacht – Creatieve handvaardigheden – Workshops op aanvraag

Workshops kunnen aangevraagd worden op andere data dan in de kalender aangeboden en met een onderwerp naar keuze als je met een groepje vrienden, vriendinnen, collega’s wil deelnemen. Ook mogelijk in samenwerking met scholen of culturele- en creativeitscentra. Dit is mogelijk zowel op lokatie als in het Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink. Het kan worden ingepland vanaf minimaal 4 deelnemers. Deze workshops kunnen achteraf niet geannuleerd worden.

Het Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink biedt, , zowel op lokatie als in eigen atelier, aan:

Ambachts metaalbewerking cursussen (download en/of print in pdf)

Voor aanvragen workshops of meer informatie neem contact op.

 

ALGEMENE INFORMATIE en VOORWAARDENhandgraveren jongeren

Opgave cursus of aanvraag cursus

Via de contactpagina is het mogelijk om je zowel op te geven voor een graveercursus (tenzij anders aangegeven) als een workshop aan te vragen.

Wachtlijst

Is de workshop waar je je voor wil inschrijven al vol? Dan kom je op de wachtlijst als je dat wil. Neem contact op voor meer informatie hierover.

Annuleren

Heb je ingeschreven voor een workshop, maar ben je verhinderd deel te nemen? neem dan meteen contact op. Het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald tot twee weken voor aanvang van de workshop min een administratieve kost van Euro 25,00. Bij annulering na deze termijn is terugbetaling alleen mogelijk als je zelf een andere student aanbrengt. Mocht er een wachtlijst zijn en is het mogelijk een andere deelnemer plaats te laten innemen is dat ook prima.

 

Voor meer informatie neem contact op

Contact

Jacqueline Margriet Jimmink
Vogelenzang 19
1791 EZ Den Burg
Tel. 0623444297
Tel. 0222.365555

info@jacquelinejimmink.com

Laatste nieuws