Tesselse skèèpies

Originele ‘Tessels bruune en zwarte skèèpies’ – puur ambacht!20160807_092042

In het graveer- en emailleeratelier van Jacqueline zijn onlangs tesselse skèèpies geboren. Originele hangers en sleutelhangers met een authentiek gebrandschilderd Texels schaapje eraan dat je ècht aankijkt. Het zijn echte ‘skatties’. Stuk voor stuk, in emaille op koper, met de hand vervaardigd, geschilderd en gebrand op circa 730°C. Hun uitdrukking vervult en verovert je hart, ze zijn onweerstaanbaar. Ze brengen geluk!

Waarom Tessels en skèèpies?

Het Tessels of Texels is het dialect van het eiland Texel. Het wordt door een deel van de Texelse bevolking gesproken en dan vooral in de dunner bevolkte gebieden op het eiland. Het Tessels is onderdeel van het West-Fries en is nauw verwant aan het Wierings. Het Tessels valt met de andere West-Friese dialecten te karakteriseren als een overgang tussen Fries en Frankisch. Van alle Noord-Hollandse dialecten hebben het Wierings en het Tessels de meeste Friese kenmerken bewaard.

Zon, zee en schapen. En dan vooral heel véél schapen. Oftewel, in dialect, skèèpen. Dat is de beeldvorming over het grootste Waddeneiland Texel. Traditioneel staat Texel bekend als de bakermat van de schapenfokkerij. De schapenwol en het schapenvlees zijn belangrijke Texelse producten. Er zijn duizenden schapen op Texel, in het voorjaar uitgebreid met nog eens vele duizenden lammeren die met hun vertederende uitdrukking je hart veroveren. Er wonen meer schapen dan mensen op Texel!

Na twintig jaar buitenland is de rasechte Tesselse Jacqueline weer teruggekeerd naar haar roots. Zij voelt zich verbonden met het schaap…als er één schaap over de dam is dan…met de Tessels bruune en zwarte skèèpies creërde ze haar eerste écht Tesselse product. Mogen er nog velen volgen!

 Prijzen

Hanger met waxkoord Tessels bruune skèèpies                           € 12,95

Hanger met waxkoord Tessels zwarte skèèpies                            € 12,95

Sleutelhanger met waxkoord Tessels bruune skèèpies               € 14,95

Sleutelhanger met waxkoord Tessels zwarte skèèpies                € 14,95


Verkooppunten in Den Burg

Koot & Aercher (Hogerstraat 6a)

Wilt en Woest (Binnenburg 19)

VVV Texel (Emmalaan 66)

Atelier Jacqueline Jimmink (op afspraak Vogelenzang 19 of Binnenburg 19)

 

Verzenden is geen probleem! Neem vrijblijvend contact op

Bijzondere exemplaren en uitvoeringen? Neem vrijblijvend contact op en Jacqueline maakt ze, op verzoek en in overleg, naar wens!

 

 

 

Contact

Jacqueline Margriet Jimmink
Vogelenzang 19
1791 EZ Den Burg
Tel. 0623444297
Tel. 0222.365555

info@jacquelinejimmink.com

Laatste nieuws