Over mij

Werkportret withframeGeboren op Texel, Nederland, 7 oktober 1969.
In 1988 begon zij haar opleiding aan de Polytechnische School MTS Vakschool van Schoonhoven. Tijdens het laatste jaar van haar graveeropleiding, verhuisde zij naar Luik in België, voor een stage van specialisatie in de wapenfabriek ‘Browning’.
Aan het einde van de stage doorliep zij alle examens met briljante resultaten en ontving glansrijk haar diploma als handgraveur. Na haar afstuderen, in 1992, besloot zij in België te blijven en haar ervaring in het graveeratelier van de Technische School ICET – Leon Mignon, te verdiepen om de techniek van het graveren met hamer en beitel te perfectioneren.

In 1993 opende zij haar eigen graveeratelier op Texel. Ze voerde allerhande graveeropdrachten uit op elke vorm van metalen voorwerpen en demonstreerde de techniek van het graveren in verschillende Nederlandse steden.

In 1995 experimenteerde Jacqueline met de meest geraffineerde, nauwkeurige en beste Italiaanse technieken, met ‘bulino’ en vergrootglas.
Ze werkte samen met het graveeratelier van Cesare Giovanelli in Gardone Val Trompia (Brescia), dat sinds lange tijd werkt voor de Beretta wapenfabriek.
Van juli tot september realiseerde zij in samenwerking met een goudsmid en juwelier in Limone sul Garda, een serie ontwerpen voor gravures voor medaillons in goud met astrale symbolen. Samen met een goudsmid in het atelier realiseerde ze de gravures voor deze serie medaillons.
Aan het einde van 1995 verhuisde zij naar Milaan, waar zij haar werk als hand graveur voortzette.

De liefde en passie voor Italiaanse graveertechnieken brachten haar ertoe zich in te schrijven voor de School of Art van het Castello Sforzesco in Milaan. Ze volgde de sectie ‘artistiek graveren’ voor een jaar.
In 1997 nam zij deel aan twee groepstentoonstellingen, het bewijs voor haar creatieve vermogens.
Ook in Italië, op verschillende tijden en plaatsen, deelde zij haar praktijkkennis van het fascinerende graveervak aan liefhebbers. Zij zette het delen van haar kennis van de fascinerende graveerkunsten voort d.m.v. demonstraties en cursussen tijdens beurzen, exposities en evenementen, zowel in Duitsland, Griekenland, Nederland als in Italië.

In september 1997 ontstond een nieuwe en belangrijke praktijkervaring en samenwerking als handgraveur van juwelen in het gerenommeerde internationale graveertalier van juwelier Gianmaria Buccellati.

Na anderhalf jaar van intens werk, verrijkt met nieuwe technische vaardigheden, verhuisde zij naar
Bareggio, in de provincie van Milaan, en sinds maart 1999 wijdt ze zich als zelfstandige ‘ambachtsvrouw’ aan dit beroep. Ze is officieel geregistreerd als professioneel handgraveur.

Sinds 2002 vervolgt zij haar artistieke weg in haar atelier in Zavattarello (PV) in Italië.

In 2014 verhuisd ze terug naar Nederland pakt ze haar passie weer op. Na twintig jaren Italie, waar ze werkte met de meesters binnen haar vakgebied, is ze sinds 2014 weer terug op Texel. Tussen 2002 en 2014 besteedde ze in de loop der jaren steeds meer tijd aan haar gezin met drie kinderen en werkzaamheden op het gebied van moederschap.

Jacqueline Jimmink geeft, buiten de graveeropdrachten en het realiseren van eigen creaties, graveerworkshops. Zowel in eigen atelier als op aanvraag op locatie. Bezoek de kalender met de volgende workshop data.

Curriculum Vitae Jacqueline Jimmink

 

Publiciteit

Texelsche Courant vrijdag 19 juni 2015

031

 

 

 

 

 

 

Lees het artikel: Texelsche Courant vrijdag 16 juni 2015 door Job Schepers

Contact

Jacqueline Margriet Jimmink
Vogelenzang 19
1791 EZ Den Burg
Tel. 0623444297
Tel. 0222.365555

info@jacquelinejimmink.com

Laatste nieuws