Emaille reclame- en naamborden

 

In het graveer- en emailleer-atelier van Jacqueline Jimmink worden de meest originele authentieke emaille reclame- en naamborden, geheel op ambachtelijke wijze, vervaardigd. Elk emaille bord is daardoor uniek.DalilaAngelo-naamplaat

Het is mogelijk om een emaille bord te laten ontwerpen of een eigen ontwerp en/of idee aan te dragen voor een emaille bord. In overleg wordt het ontwerp klaargemaakt.
De emaille borden vervaardigd in Ambachtsatelier Jacqueline Jimmink zijn duurzaam, kwalitatief en ouderwets degelijk. Haar borden zijn volledig met de hand geproduceerd. Elk emaille bord wordt per kleur gebrand in de oven op circa 750°C. De teksten worden er volledig met de hand opgeschilderd. Elk emaille bord is authentiek.


Geschiedenis van geemailleerde reklameborden
Buitenreklame is altijd één van de belangrijkste reklame uitingen geweest met als doel om grote delen van de bevolking te bereiken. Enkele vormen van buitenreklame zijn muurschilderingen, geëmailleerde borden, gevelplaten van glas, metaal of marmer en uithangborden.
De geëmailleerde borden hadden voor hele lange tijd de voorkeur vanwege de sterkte, duurzaamheid, kleurechtheid, verscheidenheid in kleur, de kras- en roestbestendigheid en de weerbestendigheid. In 1889 werden in Engeland de eerste geëmailleerde reklamborden in gietijzer vervaardigd. In Duitsland kwam in de periode daarna ook een emailleerindustrie van de grond en leverde tot begin 1900 ook de Nederlandse markt. In de jaren ’30 werden ook in Nederland emailleerfabrieken opgericht.

Voordelen van emaille borden en bruikbare eigenschappen van emaille:

  • emaille blijft altijd hoog glansen,
  • emaillekleuren zijn kleurvast en vervagen niet: zeer goed bestand tegen verkleuring door UV-straling (hoge kleurvastheid),
  • zeer goed bestand tegen inwerking van chemische stoffen,
  • zeer glad en hygienisch,
  • emaille is heel hard, duurzaam en onbrandbaar,
  • metaal wordt door de emaille laag beschermd tegen corrosie.

Voorbeelden en tarieven geemailleerde reklame- en naamborden

Emaille reklamebord – koperplaat 15cm x 15cm – Euro 175,00

 

Emaille naambord – koperplaat 5cm x 15cm – Euro 45,00

 

Andere maten op verzoek mogelijk vraag vrijblijvend een prijsofferte aan.

 

Voor aanvragen en informatie neem contact op

Contact

Jacqueline Margriet Jimmink
Vogelenzang 19
1791 EZ Den Burg
Tel. 0623444297
Tel. 0222.365555

info@jacquelinejimmink.com

Laatste nieuws